top of page

Meer info

Op vrijdag 13 oktober en zaterdag 14 oktober organiseert de Verenging Ongekend Talent (vanaf dit punt afkort tot VOT) in het culturele hart van Leiden het inclusieve Theaterfestival Ongekend Talent.

 

Partners

Leiden is de eerste stad die volmondig ja heeft gezegd tegen dit inclusieve theaterfestival. Tijdens dit festival werken we samen met de volgende culturele partners: Kunstenaar Casper, Filmhuis Kijkhuis Leiden, Poppodium Gebr. de Nobel, Leidsche Schouwburg, Scheltema Leiden en Museum de Lakenhal.

Het idee achter VOT

Het genereren van aandacht voor acteurs met een beperking en zo (verdere) profilering en professionalisering van de theatergroepen te bereiken. Karakteristiek voor de professionalisering is dat de mensen met een beperking centraal staan, er wordt VANUIT deze mensen gewerkt. Daarbij vindt er ook onderling uitwisseling van kennis en vaardigheden plaats. Het doel is om structureel zichtbaar te worden en gelijke kansen te krijgen in het kunst- en cultuuraanbod.

 

Landelijk symposium over inclusier theater maken

Op vrijdag 13 oktober organiseert de VOT i.s.m. het LKCA een landelijk symposium over inclusief theater maken. Het programma van deze symposiumdag bestaat uit voorstellingen in combinatie met nagesprekken en co-creaties. Dit symposium vindt plaats van 11:00 uur tot 17:00 uur. De symposiumkaarten kosten €50 en zijn verkrijgbaar via onze ticketshop. Ben je student? Stuur ons dan een berichtje voor een gereduceerd tarief.

 

Theaterfestival Ongekend Talent

Vanaf vrijdagavond 13 oktober t/m zaterdagavond 14 oktober vindt er een openbaar en inclusief theaterfestival plaats in het Cultuurkwartier van Leiden. De binnenstad van Leiden wordt bevolkt door acts op straat en een programmering in theaters, musea en op het stationsplein. Scheltema Leiden wordt het festivalhart. Met het festivalbandje zijn alle voorstellingen te bezoeken. Er zijn drie typen festivalbandjes:

  1. Een festivalbandje voor vrijdagavond 13 oktober, dit festivalbandje kost €5.

  2. Een festivalbandje voor zaterdag 14 oktober, dit festivalbandje kost €10.

  3. Een festivalbandje voor beide dagen, dit festivalbandje kost 12,50.

 

De VOT heeft Kiem Kunst gevraagd om de gehele organisatie voor Theaterfestival Ongekend Talent op zich te nemen.

 

Theaterfestival Ongekend Talent werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de volgende fondsen:

Langwerpig lr.png
HNL18-Logo_RGB_V1_primary-full-color-logo (1).png
Fonds-1818 (1).png
bottom of page